Prijeđite na glavni sadržaj

ISKAZ INTERESA za zapošljavanje na poziciji DOKTORANDA

11.1.2022.

U planu je otvaranje radnog mjesta za doktoranda u Laboratoriju za kemijsku biologiju, Zavod za molekularnu biologiju, Instituta Ruđer Bošković, Zagreb.

Područje: molekularna biologija biljaka

Traži se motiviran i ambiciozan doktorand za rad na projektu pod nazivom ‘Integrativna analiza signalnih puteva fitohormona uključenih u odgovor biljaka krumpira na infekciju viroidom vretenastoga gomolja krumpira’ (HRZZ projekt IP-2019-04-9915, voditeljica dr.sc. Snježana Mihaljević).

Glavni zadatak doktoranda bit će istražiti status malih endogenih RNA molekula (miRNA) u biljkama zaraženim viroidom PSTVd, te pojasniti ulogu miRNA u regulaciji fitohormonima-posredovanih obrambenih odgovora biljke domaćina na ovaj subviralni patogen.

Pristup istraživanju uključivati će metode stanične i molekularne biologije, analizu ekspresije microRNA i njihovih target gena metodom RTqPCR, te validaciju funkcionalne interakcije miRNA i target gena metodom privremene ekspresije miRNA u biljnom tkivu.

Detalji o istraživanju i laboratoriju: https://www.irb.hr/Zavodi/Zavod-za-molekularnu-biologiju/Laboratorij-za-kemijsku-biologiju/Projekti/Integrativna-analiza-signalnih-puteva-fitohormona-ukljucenih-u-odgovor-biljaka-krumpira-na-infekciju-viroidom-vretenastoga-gomolja-krumpira-PotatoSignalHub

Pozicija doktoranda (4 godine) uključuje školarinu za doktorski studij i usavršavanje u suradničkim laboratorijima u inozemstvu (Njemačka, Španjolska).

Preduvjet za prijavu na mjesto doktoranda je završen studij molekularne biologije ili srodni studij do 04.04.2022. Iskaz interesa treba sadržavati motivacijsko pismo, životopis i adresu za preporuku, koje treba poslati kao PDF do 04.02.2022. na adresu: Snjezana.Mihaljevic@irb.hr

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.