Prijeđite na glavni sadržaj

Nova laboratorijska oprema

 

18. studenog 2010. - U Laboratoriju je instaliran novi instrument za sintezu u čvrstoj fazi bez prisustva ili s prisustvom vrlo malih količina otapala. Riječ je o planetarnom mlinu PM 200 tvrtke Retsch.
U odnosu na do sada korišteni brzi vibracijski mlin, novi instrument ima veći kapacitet, veću snagu i veću fleksibilnost postignutu drugačijom tehnologijom vibriranja što mu omogućava veću efikasnost kemijske sinteze.

Instrument PM 200 nabavljen je sredstvima sa UKF projekta "Mechanochemistry for clean and efficient metal-catalised synthesis of pharmaceutical targets and the study of their molecular recognition", a koristiti će se za pripravu novih derivata gvanidina, gvanidinskih metalnih kompleksa, te njihovu kokristalizaciju s malim organskim molekulama.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.