Prijeđite na glavni sadržaj

Primljena stručna suradnica na UKF projektu

8. prosinca 2010. - Kolegica dipl. inž. Marina Diana Igrc primljena je na radno mjesto stručne suradnice u Laboratoriju za fizikalo-organsku kemiju. Radni odnos zasnovan je u trajanju od godinu dana i u potpunosti je financiran s UKF projekta "Mechanochemistry for clean and efficient metal-catalised synthesis of pharmaceutical targets and the study of their molecular recognition". U skladu s time dipl. inž. Igrc će raditi sinzezu derivata gvanidina te ispitivati njihovu reaktivnost u mehanokemijskim reakcijama i pri tome koristiti novu instrumentaciju nabavljenu u Laboratoriju.

Dipl. inž. Igrc je studirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Pod vodstvom mentorice prof. Popović izradila je i obranila diplomski rad na Anorganskom zavodu pri čemu je on obuhvatio sintezu cinkovih(II) i živinih(II) spojeva s hidantoinom i hidantoin-5-octenom kiselinom, te ispitivanje spektroskopskih svojstva novopripremljenih kompleksa. Nakon završenog studija kraće vrijeme radi na Agronomskom fakultetu i to 2008. godine na Zavodu za mljekarstvo i dijelom 2009-2010. na Zavodu za melioracije. Kao stručna suradnica na Zavodu za mljekarstvo ispitivala je kvalitetu ovčjih i kozjih sireva izoelektričnim fokusiranjem - specijalnom analitičkom metodom za dokazivanje patvorenja sira. Taj rad rezultirao je jednim posterskim priopćenjem (Škevin Sović, Jadranka; Igrc, Marina Diana; Antunac, Neven: Izoelektrično fokusiranje i dokazivanje patvorenja sira) na 38. Hrvatskom simpoziju mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem održanom u Lovranu 2008. godine. Na Zavodu za melioracije implementirala je netodu određivanja sadržaja žive u tlu hidridnom tehnikom hladnih para nakon digestije zlatotopkom. Osim toga određivala je i koncentracije različitih metala na ICP-OES instrumentu u uzorcima tla, biljnog materijala i vode.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.