Prijeđite na glavni sadržaj

Početak izrade diplomskog rada

01. ožujka 2011. - Studentica diplomskog studija Prirodoslovno -matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu univ. bacc. chem. Katarina Varga započela s izradom diplomskog rada u Laboratoriju za fizikalno-organsku kemiju u okviru MZOŠ projekta "Organski i bioorganski procesi u osnovnom i elektronski pobuđenim stanjima". Istraživati će adicije dimetil-gvanidina na derivate difenilkarbodiimida te utjecaj supstituenata na naknadnu ciklizaciju tako nastalog međuprodukta. Očekuje se priprava i karakterizacija više novih derivata triazina. Voditelj njenog rada u Laboratoriju bit će dr. sc. Zoran Glasovac, a neposredni voditelj dr. sc. Vjekoslav Štrukil.

Sveučilišna prvostupnica Katarina Varga svoje školovanje započela je 1994. godine u osnovnoj školi Dragutina Kušlana u Zagrebu. Već tada pokazala je sklonost prirodnim znanostima te postigla zapažen uspjeh na županijskim natjecanjima iz biologije osvojivši četvrto i peto mjesto u sedmom odnosno osmom razredu. Nakon završene Treće prirodoslovno-matematičke gimnazije u Zagrebu odlučila je upisati preddiplomski studij Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Uspješno je položila sve ispite, pod vodstvom mentora dr. sc. D. Kovačevića napisala je završni rad pod naslovom "Biosenzori" i 2009. godine stekla titulu sveučilišne prvostupnice kemije. Iste godine upisala je Diplomski studij Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Tijekom studiranja istaknula se sudjelovanjima na Festivalu znanosti (2008.), Otvorenim danima PMF-a (2009., 2010.) i Smotri Sveučilišta (2009., 2010.) gdje demonstracijom kemijskih pokusa popularizira znanost i visokoškolsko obrazovanje. Također je sudjelovala i u nastavi kao demonstrator na Praktikumu iz fizikalne kemije. Osim njenog profesionalnog angažmana valja istaknuti i igranje šaha u slobodno vrijeme koje je rezultiralo osvajanjem različitih nagrada na mnogim gradskim i državnim prvenstvima, te učlanjenjem u šahovski klub Zagreb.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.