Prijeđite na glavni sadržaj

Posjeta gostiju iz Tehničkog sveučilišta u Berlinu

09. svibnja 2011. - Ovaga tjedna realizirati će se prva razmjena sudionika na bilateralnom MZOŠ-DAAD projektu "Istraživanje novih gvanidina kao potencijalnih superbaza i bifunkcionalnih senzora u plinskoj fazi". Riječ je o posjeti dr. sc. Marije Schlangen i dipl. kem. Roberta Kretschmera, iz Tehničkog sveučilišta u Berlinu, Laboratoriju za fizikalno-organsku kemiju. Glavni cilj boravka je upoznavanje gostiju s osnovama sintetskih postupaka i korištenjem mikrovalnog

reaktora pri pripremi gvanidinskih spojeva. Osim toga u plan posjete uključen je i dogovor o budućim mjerenjima koja će se izvesti u Berlinu. Dr. Schlangen je danas u 15h u predavaonici III krila održala predavanje pod nazivom "High-valent iron-nitrido dications:intraligand bond activation, intermolecular nitrogen atom transfer, and nitrile-alkyne metathesis"

Gosti su smješteni u Seminaru Zavoda za organsku kemiju i biokemiju gdje ih svi zainteresirani znanstvenici IRB-a mogu kontaktirati do petka 13. 5. (od 10h do 16h), te diskutirati kemijske probleme vezane uz spektrometriju masa.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.