Prijeđite na glavni sadržaj

In silico ispitivanje strukturnih i dinamičkih karakteristika proteina te malih molekula

Laboratorij za kemijsku i biološku kristalografiju Instituta Ruđer Bošković nudi uslugu in silico ispitivanja strukturnih i dinamičkih karakteristika proteina te malih molekula kao i povezanosti tih karakteristika s biološkom aktivnošću molekula.

Tržišna prilika

Moderna industrija lijekova te biologija nezamisliva je bez molekulskog modeliranja (tzv. in silico metoda). Njime predviđamo strukturu molekula i njihovih kompleksa za koje ne postoje relevantni eksperimentalni podaci.

Modeliranje koristimo u ispitivanju svojstava potencijalnih lijekova, a u svrhu smanjenja izdataka u proizvodnji lijekova (ili nekih drugih aktivnih supstanci) te ubrzanja procesa pronalaska novih aktivnih supstanci (s potencijalnom primjenom kao lijekovi).

Rezultati modeliranja koriste se u biologiji, molekularnoj medicini te farmakologiji za bolje razumijevanje signalnih putova u stanici ili prirode bolesti, farmaceutskoj industriji za ciljano dizajniranje novih lijekova, u biotehnologiji te agronomiji.

Opis usluge

Laboratorij nudi uslugu in silico ispitivanja strukturnih i dinamičkih karakteristika proteina te malih molekula s ciljem dizajna novih lijekova i / ili biosenzora. Isto tako nudi uslugu in silico istraživanja povezanosti strukturnih karakteristika spojeva i njihove biološke aktivnosti u svrhu dizajniranja novih biološki aktivnih supstanci. Laboratorij nudi i ekspertize u korištenju računalnih programa za dizajniranje lijekova.

Laboratorij raspolaže suvremenom računalnom opremom i suvremenim softverom za rješavanje kristalnih struktura i njihovu vizualizaciju, te molekularno modeliranje. Laboratorij  je nacionalno središte za suradnju s Cambridge Crystallographic Data Center, koji svima zainteresiranima omogućuje pretraživanje baze Crystal Structure Data Base.

Ponuda usluge

Tvrtke i osobe zainteresirane za usluge Laboratorija te za pripadajuće znanje i iskustvo znanstvenika u obliku stručnog mišljenja neka se slobodno obrate Institutu „Ruđer Bošković“.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.