Prijeđite na glavni sadržaj

Vezani sustav tekućinska kromatografija visokog učinka – spektrometrija mase (hplc-ms/ms)

Kategorija
  • Farmaceutska industrija

Sustav tekućinska kromatografija visokog učinka - spektrometrija mase predstavlja vezani sustav koji omogućuje odjeljivanje komponenata smjese i njihovu detekciju bez potrebe za dugotrajnim i složenim obradama uzorka.

Tržišna prilika

Ova analitička metoda koristi se u brojne svrhe. Može se koristiti za određivanje metabolita u biološkim tekućinama pri razvoju lijekova ili u farmakokinetičkim studijama. U području ispitivanja i praćenja kvalitete prirodnih i otpadnih voda može se koristiti za određivanje herbicida u vodi i biološkim uzorcima. Određivanje metabolizma ksenobiotika, od kojih su neki opasni toksikanti i polutanti, također je moguće ovom metodom. Ona se može koristiti i u prehrambenoj industriji za analiziranje prehrambenih namirnica (ulje, vino, med i sl.).

Opis usluge

Vezani sustav tekućinska kromatografija visokog učinka-spektrometrija mase (HPLC-MS/MS, high pressure liquid chromatography-tandem mass spectrometry) predstavlja sustav koji omogućuje odjeljivanje komponenata smjese i njihovu detekciju na temelju omjera mase i naboja (m/z) nabijenih čestica.

Prednost u odnosu na ostale sustave je mogućnost istovremenog praćenja analize korištenjem dvaju detektora: DAD (diode array detector s mogućnošću izbora do 8 valnih duljina) i spektrometra mase (do 1650 Da).

Ivanka Jerić, dr.sc.

pomoćnik ravnatelja znanstveni savjetnik u trajnom izboru
Tel:
+385 1 456 0980
Interni broj:
1740
1276

Ovom analitičkom metodom moguća je kvalitativna analiza: snimanje spektra uzorka, određivanje molekulske mase spoja, analiza fragmentacije određenog molekulskog iona (product ion) te određivanje prekursora određenog fragmenta (precursor ion).

Također je moguća i kvantitativna analiza: koristeći standardne otopine analita i interni standard, MRM tehnikom izradi se kalibracijska krivulja na temelju koje se odredi koncentracija u uzorcima.

Ponuda usluge

Tvrtke zainteresirane za usluge analize uzoraka HPLC-MS/MS metodom te za pripadajuće znanje i iskustvo znanstvenika u obliku stručnog mišljenja neka se slobodno obrate Institutu Ruđer Bošković.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.