Prijeđite na glavni sadržaj

Primjena plinske plazme i ultrazvuka u postupcima modifikacije škroba

Tip projekta
Znanstveno-istraživački projekti
Financijer
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Datum početka
22.3.2016.
Datum završetka
22.3.2017.
Status
Završen
Iznos financiranja
59000 HRK
Više informacija

Škrob je jedan od najznačajnijih dodataka u prehrambenoj industriji koji se koristi u svrhu poboljšanja određenih svojstava prehrambenih proizvoda.

Ciljevi projekta: a) primjenom plinske plazme i ultrazvuka (pojedinačno i u kombinaciji) razviti nove modificirane škrobove; b) analizirati kemijska i fizikalna svojstva škrobova; c) objavljivanje znanstvenih radova u časopisima visokog IF. Kao sirovine koristit će se pšenični, krumpirov, kukuruzni te visokoamilozni kukuruzni škrob.

U realizaciji projekta sudjeluju istraživači PTFOS-a, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, Instituta Ruđer Bošković i Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Realizacija ovog projekta omogućit će bolje povezivanje istraživača te stvaranje podloge za prijavu „većeg“ projekta prema EU fondovima.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.