Prijeđite na glavni sadržaj

SUPERHRANA – Mikroalgama do inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenine

Glavni istraživač

Tip projekta
Znanstveno-istraživački projekti
Program
Europski fond za regionalni razvoj
Financijer
Europska komisija
Datum početka
1.6.2020.
Datum završetka
1.8.2023.
Status
Završen
Iznos financiranja
7764845 HRK
Više informacija

Osnovni cilj projekta je provedba istraživanja i razvoja novih inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenine obogaćenih frakcijama i ekstraktima mikroalgi, te razvoj procesa uzgoja biomase mikroalgi u tvrtki GRAD HRANE d.o.o..

Svrha projekta je da razvoj tih novih inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenina s mikroalgama obogatiti naše proizvode s hranjivim i ljekovitim tvarima. To će pridonijeti zdravijem nutritivnom proizvodu punom vitamina, minerala, bjelančevina, proteina, prehrambenih vlakana i aminokiselina.

Rezultat projekta će biti otvaranje novog segmenta u poslovanju (tranzicija proizvodnje na zdravu hranu) i rast poduzeća jer će se otvoriti nova radna mjesta, poboljšati će se uvjeti za razvoj novih procesa i proizvoda te kroz transfer znanja u gospodarstvo jačati intenzitet suradnje znanosti i gospodarstva na prioritetnim S3 područjima.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.