Enhancement of Ion Beam Analysis Capabilities Using Novel Detection Systems for PIXE, RBS and STIM

Datum početka projekta
18.03.2010.
Datum kraja projekta
12.05.2012.
Status
Završen
Kategorija projekta
Program tehničke suradnje Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)

U okviru projekta planirana su unaprijeđenja eksperimentalnih mogućnosti akceleratorskog centra Zavoda za eksperimentalnu fiziku kojima bi se unaprijedile mogućnosti analiza nuklearnim analitičkim metodama uvođenjem modernih detekcijskih sistema. U okviru projekta unaprijedila bi se nova komora za analize raznih uzoraka, uključujući i filtere za analzu aerosola. Osim toga bi se poboljšale eksperimentalne mogućnosti za mjerenje fine strukture karakterističnih rentgenskih zraka te bi se instalirao i testirao plinski ionizacijski detektor za analize unatrag raspršenih teških iona. 

Glavni istraživač / voditelj
Stjepko Fazinić

Stjepko Fazinić, dr. sc.

viši znanstveni suradnik +385 1 457 1254

Ostali suradnici

Na projektu rade suradnici iz Laboratorija za interakcije ionskih snopova, koji kroz implementaciju projekta doprinose realizaciji ciljeva koordiniranog znanstvenog programa IAEA zajedno s suradnicima znanstvenih institucija iz 15 zemalja (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Grčka, Italija, Poljska, Portugal, Slovenija, Južna Afrika, Sri Lanka, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, SAD.

Napomena

Očekuje se odobrenje projekta za treću godinu (od 13.5.2012. do 13.5.2013.)

Ova stranica koristi kolačiće

Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.