Prijeđite na glavni sadržaj

Konferencija o istraživanju raka HDIR-2 „Od bazičnih istraživanja do klinike“

Vrijeme
8.11.2012. 08:00
Lokacija
Hotel “International”, Zagreb, Croatia

Druga konferencija Hrvatskog društva za istraživanje raka HDIR-2 „Od bazičnih istraživanja do klinike“ započet će u četvrtak, 8. studenog 2012. u Hotelu International u Zagrebu. Cilj konferencije je promoviranje i poticanje istraživanja raka u Hrvatskoj te bolje povezivanje bazičnih istraživanja i kliničkog liječenja raka.

Dvodnevna konferencija održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. Ive Josipovića i Ministarstva zdravlja, a okupit će brojne ugledne domaće i međunarodne znanstvenike iz ovog područja, među kojima posebno ističemo članove vijeća Europskog Društva za istraživanje raka (EACR) dr. Ivana Đikića i predsjednicu Izraelskog društva za istraživanje raka prof. Vardu Rotter.

Konferencija je podijeljena u četiri glavne tematske cjeline koje su ujedno i najatraktivnija područja u istraživanju raka: prijenos signala u tumorima u kojem se proučavaju kompleksni signalni putovi koji su temelj za formiranje i rast tumora; genetika i epigenetika tumora gdje se istražuje povezanosti raka i gena; imunologija tumora koja proučava interakcije između imunoloških sustava i stanica raka te rezistencija tumora tj. sposobnost raka da razvije otpornost na lijekove što predstavlja glavni razlog neuspjeha brojnih oblika kemoterapije.

Hrvatsko društvo za istraživanje raka (HDIR) okuplja 130 znanstvenika i stručnjaka koji se bave medicinom, biologijom, biokemijom i srodnim znanstvenim područjima vezanim uz rak. Društvo djeluje kao ogranak EACR-a.

Prva konferencija HDIR-1 „Od bazičnih istraživanja do klinike“ održana je 2010. godine na Institutu Ruđer Bošković, a na konferenciji je sudjelovalo 175 sudionika iz zemlje i svijeta.

Kontakt

HDIR - Hrvatsko društvo za istraživanje raka
Bijenička 54, 10000 Zagreb, Croatia
E-mail: hdir-2@hdir.hr
Website: hdir-2.hdir.hr
Tel: +385 1 457 - 1292

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.