Prijeđite na glavni sadržaj

Poziv - Proglašavamo pobjednike AI4HEALTH.CRO natjecanja

Vrijeme
16.4.2024. 09:30
Lokacija
Wespa Bussines & Lounge

Pozivamo vas da nam se pridružite na jednoj od najvažnijih konferencija na temu primjene AI tehnologija u zdravstvu, a na kojoj predstavljamo najbolja rješenja problema rane rehospitalizacije! Godišnja konferencija Europskog digitalnog centra inovacija (EDIH) 'Umjetna inteligencija za pametno zdravstvo i medicinu - AI4HEALTH.Cro' će se održati SUTRA, 16. travnja 2024. s početkom u 10.00 sati u dvorani ENTER u sklopu WESPA Business & Lounge centra, Radnička cesta 50, 10000, Zagreb.

Finale AI4Health.Cro inovacijskog natjecanja: Jedan od najuzbudljivijih dijelova konferencije bit će predstavljanje finalista AI4Health.Cro inovacijskog natjecanja. Riječ je o timovima koji su od 29. veljače marljivo radili na rješenju problema rane rehospitalizacije, primjenom računarstva i AI tehnologije. Ovaj izazov AI4Health.Cro tim je izabrao jer rani ponovni prijemi u bolnicu, odnosno situacije gdje se pacijenti vraćaju u bolnicu unutar 30 dana od otpusta, predstavljaju značajan financijski teret za zdravstvene sustave te negativno utječu na oporavak i kvalitetu života pacijenata.

Akreditacije

Na događanju je moguće sudjelovati isključivo po pozivu!

Tim projekta AI4Health.Cro vidi rješenje ovog problema u primjeni AI tehnologije. Stoga vas u najuzbudljivijem dijelu konferencije očekuju zanimljive petominutne prezentacije tri najbolja rješenja, uz uručenje nagrada, i to: za prvo mjesto 5.000 eura, drugo mjesto 3.000 eura, dok treće mjesto donosi nagradu od 1.000 eura. Više o natjecanju saznajte ovdje.

Okrugli stol: u sklopu programa očekuje vas dinamičan okrugli stol sa sudionikom/icima inovacijskog natjecanja koji će govoriti o svojem iskustvu i izazovima s kojima su se susreli tijekom natjecanja te podijeliti s nama stečena znanja. Na okruglom stolu pridružit će im se i stručnjaci iz zdravstvenog sektora te tvrtki IN2, Ericsson Nikola Tesla i HZJZ-a koji će pokriti široku paletu pitanja u području prikupljanja i sekundarne upotrebe zdravstvenih i biomedicinskih podataka.

Okrugli stol moderirat će Filip Stipančić iz Smiona, a panelisti su: pobjednik natjecanja, Katarina Gvozdanović, dipl.ing.med.biokem., Radna grupa za sekundarnu upotrebu zdravstvenih i biomedicinskih podatka (SEKA) Hrvatskog društva za medicinsku informatiku), Pero Ivanko, mag.soc., voditelj Odjela za podatkovnu znanost i analitiku, HZJZ, Siniša Košćina, univ. mag. ing. comp., MBA, direktor razvoja poslovanja u sektoru zdravstva, IN2 grupa, Jurica Palaversić, dr. med., v.d. zamjenik ravnateljice, OB Pula , dr. sc. Zrinka Potočanac, projektant rješenja, Ericsson Nikola Tesla d.d.

Najava predavanja: Pridružite nam se i saznajte više o potencijalu primjene umjetne inteligencije u genomskoj dijagnostici unutar hrvatskog zdravstvenog sustava. Sa zadovoljstvom najavljujemo predavanje na temu "Genomska dijagnostika u Hrvatskoj – potencijal za primjenu umjetne inteligencije" koje će održati dr. sc. Kristina Gotovac Jerčić s Zavoda za personaliziranu medicinu, KBC Zagreb.

Na lokaciji će vam za izjave za medije biti na raspolaganju:

  • nagrađeni finalisti inovacijskog natjecanja
  • dr. sc. Anja Barešić, koordinatorica projekta
  • Frane Šesnić, ZICER
  • dr. sc. Nina Šesto, Klinika Magdalena
  • ostali sudionici po potrebi i dogovoru

Detaljan program vam dostavljam u privitku i stojim na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.