Prijeđite na glavni sadržaj

6. sastanak europskih društava za zaštitu od zračenja

27.10.2009.
6. sastanak europskih društava za zaštitu od zračenja

Jučer je na Institutu 'Ruđer Bošković' održan 6. sastanak europskih društava za zaštitu od zračenja u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja (HDZZ), IRB-a i Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada. Sastanak je okupio stručnjake društava za zaštitu od zračenja iz Austrije, Belgije, Finske (koja je predstavljala i ostale nordijske zemlje), Francuske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Španjolske, Švicarske, Velike Britanije i Međunarodne udruge za zaštitu od zračenja (IRPA), a raspravljalo se o zajedničkim problemima i akcijama, te budućim smjernicama rada u području zaštite od zračenja.

Dodjela organizacije 6. Sastanka, koji su započeli kao neformalni sastanci predsjednika društava radi dogovora o zajedničkom nastupu u IRPA-u, predstavlja veliko priznanje dosadašnjem radu HDZZ-a, koji ujedno ove godine obilježava tridesetu godišnjicu postojanja.

Hrvatsko društvo za zaštitu od zračenja javna je organizacija sa svrhom promidžbe i razvoja znanstvenih, obrazovnih i kulturnih aktivnosti na polju zaštite od zračenja i srodnih znanosti. Društvo je osnovano 1979. godine u Zagrebu, a 1992. godine kao neovisno društvo uključeno je u IRPA-u. Danas okuplja 185 znanstvenika i stručnjaka.

IRPA je osnovana na inicijativu američkog Health Physics Society-a 1964. godine u Parizu, a danas broji 49 država članica. Prvenstveni cilj organizacije je poboljšanje suradnje u području zaštite od zračenja između država članica, što uključuje multidisciplinarnu suradnju znanosti, medicine, inženjera, tehnologije i zakonodavstva. Međunarodni kongresi IRPA-e, koji su započeli još 1966. godine, održavaju se svake 4 godine.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.