Prijeđite na glavni sadržaj

Akademik Šlaus imenovan članom Savjetodavnog tijela Europske komisije - RISE HLAB

26.1.2016.

Zaslužnog znanstvenika Instituta Ruđer Bošković akademika Ivu Šlausa Europska komisija nedavno je imenovala za člana Research, Innovation and Science Policy Experts (RISE) High Level Advisory Body (HLAB). 

RISE HLAB se sastoji od četiri grupe: Otvorena znanost, Otvorene inovacije, Otvoreno prema svijetu i Ekonomija otvorena prema znanosti i tržištu. RISE HLAB će osigurati da istraživanje i inovacije doprinesu održivom i socijalno inkluzivnom ekonomskom razvoju EU i pridruženih država u svijetu.

Akademik Šlaus imenovan je predsjednikom grupe Otvoreno prema svijetu.

Zadatak RISE HLAB, posebno grupe Otvoreno prema svijetu, je strateško savjetovanje i podrška Europskom povjereniku za istraživanje, znanost i inovacije, Carlosu Moedasu, ali i potpredsjednici Komisije za vanjsku politiku Federici Mogherini.

Akademik Ivo Šlaus rođen je 1931. godine u Splitu. Diplomirao je i doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Bavi se istraživanjima u nuklearnoj i medicinskoj fizici, fizici čestica i znanosti o znanosti. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Rimskog kluba, Academia Europaea, Academia Scientiarum et Artium Europaea - Salzburg, Međunarodnog Vijeća Pugwash conferences on Science and World Affairs i European Leadership Network, dekan je Dag Hammarskjold Visoke škole za međunarodne odnose i diplomaciju u Zagrebu. Dobitnik je nagrade „Ruđer Bošković“ 1962. i 1969. g., te Državne nagrade za životno djelo 2008. g.

Akademik Šlaus imenovan članom Savjetodavnog tijela Europske komisije - RISE HLAB

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.