Prijeđite na glavni sadržaj

BICRO INFO DAN: Prezentacija inovacijskih programa

20.10.2009.
BICRO INFO DAN: Prezentacija inovacijskih programa

Na Institutu Ruđer Bošković danas je pod pokroviteljstvom ravnateljice IRB-a dr. sc. Danice Ramljak održan BICRO INFO DAN: Prezentacija inovacijskih programa Poslovno-inovacijskog centra BICRO tijekom kojeg su znanstvenicima IRB-a predstavljeni oblici podrške koju programi državne potpore pružaju suradnji znanstvene zajednice i gospodarstva.

Na ovoj prezentaciji sudionici su dobili korisne smjernice kako znanstveni rezultat djelotvorno transformirati u komercijalni proizvod ili uslugu na tržištu, odnosno kako pretvoriti istraživanje i razvoj u inovacije i gospodarski rast. Također, kroz prezentacije dr. sc. Ivane Nagy, direktorice programa TEHCRO, dr. sc. Iva Friganovića, direktora programa RAZUM i g. Ante Mamića, dipl. oec. direktora programa IRCRO IRB znanstvenici su se detaljnije upoznali s programima poticanja poduzetništva utemeljenog na inovacijama i novim tehnologijama. Nakon izuzetno korisnih uvodnih prezentacija uslijedio je drugi dio INFO DANA koji je bio organiziran kao panel diskusija tijekom koje su sudionici imali prilike raspravljati o oblicima komunikacije i suradnje znanstvene zajednice i gospodarstva, ulozi države u poticanju suradnje, različitim preprekama suradnje, pozitivnim primjerima iz prakse te dosadašnjim iskustvima.

Organizacija ovakvih događanja u skladu je strateškom smjernicom ravnateljice i IRB tima da se ojača suradnja Instituta Ruđer Bošković i hrvatskog gospodarstva, a s ciljem jačanja tehnologijskog razvoja kao pokretača održivoga gospodarskog rasta Hrvatske.

Poslovno-inovacijski centar Hrvatske – BICRO d.o.o. je inovacijska i investicijska tvrtka koju je uspostavila Hrvatska Vlada s ciljem poticanja transfera tehnologije i poslova komercijalizacije primarno u području inovativnog malog i srednjeg poduzetništva, zatim doprinosa razvoju alternativnih izvora financiranja za inovativne kompanije, te promicanja uspostave inkubatora, znanstvenih i tehnoloških parkova i komercijalnih I&R centara.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.