Prijeđite na glavni sadržaj

CERIC-ov natječaj za najbolju znanstvenu fotografiju - pogled u svijet znanosti!

6.10.2017.
CERIC-ov natječaj za najbolju znanstvenu fotografiju - pogled u svijet znanosti!

Srednjoeuropski konzorcij za istraživačke infrastrukture (CERIC) raspisao je natječaj “CERIC Science Picture Contest 2017” za najbolju znanstvenu fotografiju. Tema natječaja je izrada fotografija u istraživačkom okruženju neke od partnerskih institucija iz zemalja članica CERIC-a (Austrija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Poljska, Rumunjska, Slovenija), a u Hrvatskoj je to Institut Ruđer Bošković, točnije Laboratorij za interakcije ionskih spojeva Zavoda za eksperimentalnu fiziku.

U natječaju mogu sudjelovati sve zainteresirane osobe poput profesionalnih ili amaterskih fotografa, istraživača ili znanstvenika, studenata i ostalih građana koji bi fotografijom željeli izraziti svoje viđenje svijeta znanosti materijala/biomaterijala i nanotehnologije.

Kako bi sudjelovali u natječaju, svi sudionici pozivaju se da pošalju do pet fotografija koje prikazuju znanstvene procese, znanstvene instrumente ili znanstveno okruženje povezano s područjima materijala/biomaterijala ili nanotehnologije, uz uvjet da su one nastale na nekoj od institucija uključenih u CERIC-ov natječaj. Slike mogu prikazivati bilo što vezano uz znanost, a ako se na fotografijama prikazuju i osobe, njihov identitet ne bi trebao biti prepoznatljiv, osim ako prije toga nije pribavljeno pisano dopuštenje osobe ili osoba na slici.

Fotografije je potrebno uploadati najkasnije do 30. studenog 2017. godine. Nakon prijave na natječaj i predaje fotografija, autori fotografija mogu ih objaviti i na društvenim mrežama uz korištenje hashtaga #CERICpicturecontest

Najbolje fotografije bit će odabrane od strane ocjenjivačkog odbora koji će nagraditi ukupno tri najbolje fotografije, a detalje o nagradi možete saznati na internetskim stranicama natječaja.

Odabrane fotografije bit će objavljene u publikaciji CERIC Report 2017, kao i na drugim kanalima korištenim od strane CERIC-a, za potrebe same institucije i njezine komunikacije. Sve prikupljene fotografije isto tako mogu biti iskorištene u ostalim publikacijama CERIC-a.

Ocjenjivački odbor koji će sudjelovati u odabiru fotografija čine zaposlenici CERIC – ERIC, a one moraju biti odobrene i od strane tijela CERIC-a. Ocjenjivački odbor ima pravo nagraditi više fotografija istog autora. Najbolje fotografije bit će objavljene tijekom prosinca 2017., a bit će objavljene putem CERIC-ovih komunikacijskih kanala.

Sudjelovanjem u CERIC-ovom natječaju svaki sudionik prihvaća prenošenje prava korištenja i raspolaganja bez naknade na CERIC – ERIC, osim priznavanja prava na autorstvo prijavljenih fotografija, koje će CERIC – ERIC koristiti za potrebe svojih publikacija.

Ostale tehničke specifikacije fotografija:

  • Format: .jpg
  • Boja: CMYK
  • Rezolucija: min 300 dpi
  • Veličina: max. 7 MB svaka
  • Naziv datoteke: ime.prezime_nazivslike.jpg

Prihvaćaju se i slike u boji, kao i crno-bijele slike. Retuširane slike neće biti prihvaćene.

Sudionici se mole da uz fotografije prilože i ispunjen obrazac prijave sa svim potrebnim informacijama.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.