Prijeđite na glavni sadržaj

Delegacija Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetila IRB

29.4.2013.
Delegacija Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetila IRB

Delegacija Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ predvođena brigadirom Mirom Čolićem danas je posjetila Institut Ruđer Bošković. Delegaciju je primio ravnatelj IRB-a dr. Tome Antičić koji je i održao kraću prezentaciju o aktivnostima IRB-a u području znanstveno-istraživačkih projekata, obrazovanja, suradnje s gospodarstvom i popularizacije znanosti. 

U svojoj prezentaciji ravnatelj je predstavio važne međunarodne projekte u kojima IRB sudjeluje te aktivnu ulogu IRB-a u obrazovanju gdje IRB, u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Rijeci, nastoji ostvariti jače povezivanje sustava obrazovanja i domaće industrije.

Ravnatelj je istaknuo i važnu ulogu popularizacije znanosti posebno kroz projekte poput Otvorenih dana IRB-a i Zez centra, a posebno je naglasio da budućnost IRB-a leži u velikim europskim projektima poput projekta Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme vrijednog 50 milijuna eura i jačoj suradnji s gospodarstvom.

Nakon ravnatelja kraću prezentaciju održao je i predstojnik Zavoda za laserska i atomska istraživanja dr. Hrvoje Zorc koji je predstavio aktivnosti i proizvode Zavoda te istaknuo dugogodišnju suradnju Zavoda s MORH-om.

Nakon kraće diskusije delegacija Ratne škole zaputila se u obilazak IRB-a gdje su posjetili najveći eksperimentalni kompleks u Republici Hrvatskoj akceleratorski sustav IRB-a kroz koji su ih proveli dr. Stjepko Fazinić i dr. Tonči Tadić. Nakon obilaska akceleratorskog sustava delegacija Ratne škole zaputila se u Zavod za laserska i atomska istraživanja gdje ih je predstojnik Zavoda dr. Zorc detaljno upoznao s aktivnostima Zavoda.

Osim ravnatelja i dr. Zorca prezentaciji su prisustvovali i predsjednik Znanstvenog vijeća dr. Miroslav Plohl, pomoćnika ravnatelja za znanost i obrazovanje dr. Igor Weber i pomoćnik ravnatelja za međunarodnu suradnju i projekte dr. David Smith.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.