Prijeđite na glavni sadržaj

Deseta međunarodna ljetna škola biofizike u Rovinju

15.9.2009.
Deseta međunarodna ljetna škola biofizike u Rovinju

Deseta međunarodna ljetna škola biofizike Supramolekulske strukture i funkcije koja će se održati od 19. rujna – 1. listopada 2009. na Crvenom otoku kraj Rovinja u organizaciji Instituta Ruđer Bošković i Hrvatskog biofizičkog društva okupit će mlade znanstvenike doktorande i postdoktorande iz više europskih i izvaneuropskih zemalja kojima će predavati ugledni znanstvenici i stručnjaci.

Dugogodišnji cilj Škole je unapređenje i nadopuna doktorskih studija na nacionalnom, ali i međunarodnom nivou kroz prijenos znanja najnovijih istraživanja iz područja biofizike, biokemije i molekularne biologije doktorandima uz sudjelovanje istaknutih predavača iz raznih područja bioznanosti i perspektivnih studenata iz cijelog svijeta. Zahvaljujući interdisciplinarnosti i širokom spektru tema Ljetna škola stekla je poseban ugled u domaćoj i međunarodnoj znanstvenoj i akademskoj zajednici što potvrđuje i činjenica da su neka sveučilišta u Europi uključila ovu Školu biofizike u curriculum svojih poslijediplomskih studija. Međunarodna prepoznatljivost kvalitete Školama je donijela i pridjev - Unescovih majstorskih predavanja – 'Master Classes of UNESCO'.

Međunarodna ljetna škola biofizike održava se već tradicionalno puna tri desetljeća. Začetnica ideje o Ljetnim školama biofizike, sadašnja direktorica Škole i svakako njen spiritus movens jest prof. dr. Greta Pifat - Mrzljak, kojoj uvijek nanovo uspije okupiti na istom mjestu vrhunske znanstvenike i motivirane studente. Ove će godine tako Škola okupiti 106 sudionika i 25 predavača među kojima su nama posebno zanimljiva imena kao što su dr. sc. Nenad Ban, dr. sc. Charles Cantor, dr.sc. Ivan Đikić, dr. sc. Davor Pavuna, dr. sc. Joseph Schlessinger, dr. sc. Heinz-Jürgen Steinhoff te dr. sc. Igor Štagljar. Kao priznanje za njezino tridesetogodišnje vođenje međunarodnih ljetnih škola biofizike kao i za uredništvo knjiga na temu Supramolekulske strukture i funkcije Američko biofizičko društvo dodijelilo je prof. dr. sc. Greti Pifat Mrzljak nagradu 'Emily M. Gray' za 2010. godinu.

Školu biofizike financijski podupiru Ministarstvo znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, Međunarodna unija za čistu i primijenjenu biofiziku (IUPAB), UNESCO, EBSA, Nacionalna naklada za znanost (NZZ) i Adris fondacija.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.