Prijeđite na glavni sadržaj

Donacija 'Terry Fox Run' Laboratoriju za nasljedni rak

8.2.2013.
Donacija 'Terry Fox Run' Laboratoriju za nasljedni rak

Jučer je na svečanosti Kanadsko-hrvatske poslovne mreže uručena donacija prikupljena humanitarnom akcijom Terry Fox Run, održanom u rujnu 2012. godine, Laboratoriju za nasljedni rak Instituta Ruđer Bošković u iznosu od 65.000kn.

Sredstva donirana Laboratoriju za nasljedni rak IRB-a iskoristit će se za potrebe istraživanja molekularnih mehanizama koji se aktiviraju prilikom odgovora stanica tumora na proces kemoterapije i za kupnju opreme i kemikalija koje će pomoći u provođenju sveobuhvatnih i kvalitetnih istraživanja raka unutar Laboratorija.

Osim Laboratoriju za nasljedni rak, donacija od 65.000kn uručena je i Klinici dječje bolnice Zagreb u Kalićevoj.

Utrka se svake godine održava u čast mladiću Terryju Foxu koji je, oboljevši od raka i kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno, no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini. U čast hrabrom Terryju njegova je obitelj odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Trka Terry Fox Run je u 13 godina svog održavanja u Hrvatskoj okupila više od 60.000 sudionika, a dosad je ukupno donirano više od 4,6 milijuna kuna. Utrku organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Regent Esplanade te agencijom Media Val.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.