Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. Fulgosi izabran u uredništvo časopisa Scientific Reports

2.11.2016.
Dr. Fulgosi izabran u uredništvo časopisa Scientific Reports

Članstvo u uredništvu multidisciplinarnog časopisa Scientific Reports kojeg izdaje jedna od najuglednijih izdavačkih kuća Nature Publishing Group veliko je priznanje za znanstveni rad u domovini i inozemstvu dr. sc. Hrvoja Fulgosija

Imenovanje u uredništvo je također i veliko priznaje za Institut Ruđer Bošković, hrvatsku biološku struku i za znanost u Republici Hrvatskoj općenito.

Uz časopise Nature, Science, Nature Communications i Proceedings of the National Academy of Sciences USA (PNAS), Scientific Reports pripada u sam vrh znanstvenih časopisa u kategoriji multidisciplinarnih znanosti. Scientific Reports prihvaća i objavljuje radove iz svih znanstvenih područja te je time članstvo u njegovom uređivačkom odboru značajnije.

Dr. Hrvoje Fulgosi od 1990. do danas zaposlen je na Zavodu za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković gdje radi kao znanstveni savjetnik i voditelj Laboratorija za molekularnu biljnu biologiju i biotehnologiju.

Autor je više od 40 znanstvenih radova od kojih su mnogi u vrhunskim znanstvenim časopisima, knjige i sveučilišnog udžbenika, kao i 12 poglavlja u knjigama. Predaje ili je predavao na više fakulteta i veleučilišta u Republici Hrvatskoj i to na diplomskim, magistarskim, specijalističkim i doktorskim studijima.

Dr. Fulgosi vodi veći broj međunarodnih i domaćih znanstveno istraživačkih i bilateralnih projekata, kao i projekata s gospodarstvom, a posebno treba istaknuti projekte Hrvatske zaklade za znanost i Međunarodnog centra za genetički inženjering i biotehnologiju (ICGEB).

Glavni je recenzent za Republiku Hrvatsku za projekte ICGEB-a, a recenzirao je i projekte Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, kao i Zaklade za znanost Mađarske.

Dobitnik je nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu te više nagrada Instituta Ruđer Bošković. Međunarodni je stručnjak za biološku sigurnost.

Kontaktirajte nas

Više informacija

Hrvoje Fulgosi

Voditelj laboratorija znanstveni savjetnik u trajnom zvanju

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.