Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. Ines Krajcar Bronić izabrana za potpredsjednicu IRPS-a za centralnu i istočnu Europu

17.12.2012.

Na nedavno održanom simpoziju IRPS-12 u Rio de Janeiru (Brazil) znanstvenica IRB-a dr. Ines Krajcar Bronić iz Laboratorija za mjerenje niskih radioaktivnosti izabrana je za regionalnu potpredsjednicu International Radiation Physics Societya (IRPS) za centralnu i istočnu Europu.

IRPS je udruga znanstvenika iz cijelog svijeta koji se bave istraživanjima u području radijacijske fizike, kao i različitim primjenama zračenja i radijacijske fizike u istraživanju materijala, razvoju novih tehnologija, primjenama u industriji, medicini i biomedicini, istraživanju okoliša na Zemlji, istraživanju svemira te u istraživanju kulturne baštine i umjetničkih predmeta.

Upravni odbor IPRS-a izrazio je zadovoljstvo što ponovno u svom sastavu imaju predstavnika IRB-a, respektabilne institucije na području radijacijske fizike, nakon dugogodišnjeg članstva dr. Ante Ljubičića u upravnom odboru.

Simpoziji IRPS-a održavaju se svake treće godine, a ovogodišnji skup okupio je preko 250 znanstvenika iz cijelog svijeta, koji su prikazali 56 usmenih priopćenja i oko 260 posterskih prezentacija. Eminentni znanstvenici iz područja radijacijske fizike održali su 5 dvosatnih revijalnih predavanja i 15 plenarnih u kojima su prikazali povijesni pregled pojedinih tehnika, ali i moderne primjene i perspektive primjene zračenja u raznim područjima znanosti i tehnologije.

Dr. Ines Krajcar Bronić izabrana za potpredsjednicu IRPS-a za centralnu i istočnu Europu

dr. Ines Krajcar Bronić

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.