Prijeđite na glavni sadržaj
IRB dodijeljena organizaciju skupa ESIR XIII

Dr. Nada Horvatinčić izabrana za predsjednicu ESIR-a

22.8.2013.
Dr. Nada Horvatinčić izabrana za predsjednicu ESIR-a

Na nedavno održanom skupu Europskog društva za istraživanje izotopa (ESIR) u Freibergu dr. Nada Horvatinčić izabrana je za predsjednicu ESIR-a i glavnog organizatora skupa ESIR XIII koji će se održati u Hrvatskoj tijekom ljeta 2015. godine, a dr. Ines Krajcar Bronić izabrana je za glavnu tajnicu.

ESIR je udruga znanstvenika koji se bave izotopnim istraživanjima. Udruga je otvorena svim zainteresiranima, iako su članovi prvenstveno znanstvenici iz srednje Europe. Osnovana 1990. godine na inicijativu poljskih znanstvenika koji su organizirali međunarodni skup „Tri izotopna dana“.

Cilj udruge je, kroz organiziranje sastanaka, potaknuti razmjenu ideja i rezultata izotopnih istraživanja s naglaskom na izotopnu geokemiju. Izotopna istraživanja od interesa za ESIR obuhvaćaju različite aspekte i primjene prirodne raspodjele stabilnih i radioaktivnih izotopa, kao što su: izotopi u geokemijskim procesima, geoznanostima, paleoklimatologiji i paleoekologiji, ekologiji i istraživanju okoliša, hidrogeologiji, oceanologiji i meteorologiji, primjena izotopa u industriji, rudarstvu, forenzici i raznim drugim područjima, te razvoj metoda i tehnika mjerenja.

Suradnici Laboratorija za mjerenje niskih radioaktivnosti (LNA) redovito sudjeluju na skupovima ESIR-a od 1998. godine.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.