Prijeđite na glavni sadržaj

Galileijeva noć na Trgu bana Jelačića

24.9.2009.
Galileijeva noć na Trgu bana Jelačića

Hrvatsko astronomsko društvo i Zvjezdarnica Zagreb u suradnji s Institutom Ruđer Bošković pozivaju Vas na 'Galileijevu noć' koja će se održati u subotu 26.9.2009. na Trgu bana Jelačića i zagrebačkom Dolcu. Astronomsko promatranje organizira se u čast astronoma Galilea Galileija koji je već prije 400 godina po prvi puta okrenuo svoj teleskop i otkrivao ljepote svemira.

Cijeli će događaj započeti već u 10.00 sati kada će građani imati priliku promatrati Sunce sa Trga bana Jelačića gdje će uz teleskope biti postavljen i šator u kojem će biti organizirana astronomska radionica s nagradnom igrom, a bit će prikazan i NASA-in dokumentarni film 50 godina istraživanja, snimljen povodom obilježavanja četrdesete obljetnice slijetanja čovjeka na Mjesec. Navečer će u razdoblju od 19.00 – 22.00h biti postavljeni teleskopi i na Dolcu gdje će svi prisutni građani moći uživati u čarima Mjeseca i Jupitera.

U subotu 26.9.2009. možda nećete dobiti odgovore na sva pitanja o svemiru, ali će vam ovo promatranje zasigurno zagolicati maštu i otkriti pokoju malu tajnu zvijezda i planeta, stoga se pridružite našim astronomima i uživajte u novim spoznajama i svemirskoj subotnjoj večeri.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.