Prijeđite na glavni sadržaj

Gradonačelnik Bandić na radnom sastanku na IRB-u

15.4.2011.
Gradonačelnik Bandić na radnom sastanku na IRB-u

Predstavnici grada Zagreba i Instituta Ruđer Bošković predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem i ravnateljicom IRB-a dr. sc. Danicom Ramljak održali su danas na Institutu radni sastanak na kojem se između ostalog raspravljalo o zajedničkim domaćim i međunarodnim projektima, natječajima za strukturne fondove te suradnji na strateški važnim ekološkim pitanjima za grad Zagreb.

Suradnja između hrvatske metropole i našeg najvećeg znanstvenog instituta započela je još prije pet godina, kada su potpisani prvi Ugovori, a nakon današnjeg sastanka otvorila su se mnoga područja na kojima će ove dvije strane ubuduće surađivati. Prema riječima gradonačelnika Bandića, jedan od projekata koji je gradu Zagrebu od kapitalnog značaja, je sanacija jezera biogenetičkog rezervata Savica, koji obuhvaća 12 povezanih jezeraca i u kojem se nalaze zaštićene vrste flore i faune. Gradonačelnik je naglasio kako smatra da nema pozvanije institucije od Ruđera da izvrši pripremu, analizu i predloži sanaciju ovog ekološkog rezervata.

Vezano uz europske projekte od zajedničkog interesa, gradonačelnik je pozvao Institut da se pridruži inicijativi grada i zagrebačkog Sveučilišta za osnivanje ureda u Bruxellesu s ciljem efikasnijeg korištenja financijskih sredstava iz fondova EU. Na sastanku su se čule i neke posebno dobre vijesti, pa je tako gradonačelnik izvijestio nazočne kako je Grad iz proračuna za ovu godinu osigurao sredstva za neke od važnih infrastrukturnih projekata na Institutu.

Na kraju sastanka gradonačelnik Bandić naglasio je da "ozbiljnom gradu, ozbiljnoj gradskoj upravi i ozbiljnom gradonačelniku Ruđer Bošković je krovna znanstvena Zagrebačka i Hrvatska institucija i ne koristiti sve Ruđerove resurse u vlastitom gradu bilo bi s naše strane neodgovorno i neozbiljno", te zaključio kako će "grad u budućnosti čvršće surađivati s Institutom – na domaćem terenu, na projektima koji tište grad Zagreb, kao što su neki ekološki i gospodarski projekti, preko suradnje vezano uz strukturne fondove pa sve do zajedničkog nastupa u Bruxellesu".

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.