Prijeđite na glavni sadržaj

Hrvatska Kristalografska Zajednica izabrana za domaćina Europskog kristalografskog kongresa

9.9.2011.
Hrvatska Kristalografska Zajednica izabrana za domaćina Europskog kristalografskog kongresa

Hrvatska se je natjecala na prijedlog Europske zajednice kristalografa, a kandidaturu u Madridu predstavio je dr. sc. Aleksandar Višnjevac, viši znanstveni suradnik IRB-a. Čast organizacije ovog važnog kongresa koji svake godine okupi više od 1000 stručnjaka iz područja kristalografije iz Europe i Afrike, pripala je Hrvatskoj Kristalografskoj Zajednici (HKZ), a kongres će se održati od 23. do 28. kolovoza 2015 godine u Rovinju.

Kongresu će predsjedavati dr. sc. Marija Luić, znanstvena savjetnica IRB-a, a dr. Višnjevac izabran je za predsjednika kandidacijskog odbora. Ruđerovke dr. sc. Ana Šantić i dr. sc. Jasminka Popović imenovane su tajnicom odnosno rizničarkom organizacijskog odbora.

Ovo je veliko priznanje hrvatskoj strukovnoj udruzi kristalografa koja je unatoč malom broju članova svojim predanim radom na razvoju i promociji kristalografije, te značajnim znanstvenim postignućima uspjela pridobiti povjerenje europskih kolega. Više informacija na stranicama HAZU-a.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.