Prijeđite na glavni sadržaj

Humanitarna akcija 'Terry Fox Run'

9.9.2009.
Humanitarna akcija 'Terry Fox Run'

Tradicionalna humanitarna akcija 'Terry Fox Run', u organizaciji agencije MPG i Veleposlanstva Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom i Hotelom 'Regent Esplanade', kojom će se prikupljati sredstva za istraživanje raka u Hrvatskoj te sredstva za pomoć oboljelima od te opake bolesti održat će se 20. rujna na Jarunu. Ovogodišnja donacija te akcije pripast će Institutu Ruđer Bošković za potrebe unapređenja liječenja raka dojke i jajnika u žena kod kojih postoji nasljedna sklonost.

Utrka se svake godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka pokušao prikupiti novac za liječenje pa je 1980. godine krenuo u utrku po Kanadi. U njegovu čast obitelj je odlučila nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju prikupljanja novca za borbu protiv raka pa se akcija svake godine održava u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.