Prijeđite na glavni sadržaj

IRB i FER potpisali sporazum o suradnji

31.5.2010.
IRB i FER potpisali sporazum o suradnji

Ravnateljica Instituta Ruđer Bošković (IRB), dr. sc. Danica Ramljak i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), prof. dr. sc. Vedran Mornar potpisali su danas u prostorijama IRB-a sporazum o suradnji. Predmet sporazuma je razvoj multidisciplinarne suradnje između IRB-a i FER-a u sklopu Europskog istraživačkog prostora (ERA) primjenom suvremene eScience tehnologije.

Neprestani razvoj novih tehnologija u znanstveno-istraživačkom svijetu traži maksimalno iskorištavanje intelektualnog kapitala u svrhu održavanja konkurentnosti. Vrhunska obrazovna tehnologija u ICT području na FER-u osigurava neophodne uvjete nadarenim mladim stručnjacima za potrebe izvođenja zajedničkih projekata i rješavanje kompleksnih problema u znanstveno-laboratorijskom okruženju na IRB-u.

Zajednička inicijativa i provedba projekata ima za cilj značajno povećati kvalitetu i prolaznost prijava projekata. Također, ovim sporazumom želja je stvoriti materijalni okvir za mlade znanstvenike i studente radi njihovog uključivanja u ERA-u i kvalitetnijeg poslijediplomskog usavršavanja.

Sporazumom je predviđena suradnja u području znanstveno-istraživačkih i EU FP7 projekata, te u strateškim programima razvoja u Republici Hrvatskoj. Planira se i osnivanje novih studija na sveučilištima, podrška razvoju inovacija i razvijanje centara izvrsnosti.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.