Prijeđite na glavni sadržaj

IRB intenzivira suradnju s najznačajnijim francuskim znanstvenim institucijama

8.11.2011.
IRB intenzivira suradnju s najznačajnijim francuskim znanstvenim institucijama

Na poziv i u organizaciji veleposlanstva Republike Francuske u RH, delegacija s Instituta Ruđer Bošković (IRB) predvođena ravnateljicom dr. sc. Danicom Ramljak, od 6. - 9. studenog 2011. godine boravit će u službenom posjetu Francuskoj u svrhu uspostave i jačanja suradnje s vrhunskim znanstvenim institucijama i sveučilištima koje su od strateškog interesa za IRB.

Tijekom posjete dr. Ramljak održat će nekoliko sastanaka s čelnim ljudima iz područja znanosti Francuske, prvenstveno s dr. Catherine Brechignac, veleposlanicom za znanost, tehnologije i inovacije Republike Francuske i stalnom tajnicom Akademije znanosti, dr. Hélène Duchêne, direktoricom za politike mobilnosti znanstvenika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Francuske, dr. Jacqueline Lecourtier, direktoricom Nacionalne agencije za znanost, dr. Etienne Ruellanom, pomoćnikom direktora za znanost Nacionalnog instituta za znanost o svemiru CNRS-a (Agence Nationale de la Recherche) i brojnim drugima.

Delegacija IRB-a će posjetiti Institut Curie gdje će se sastati s ravnateljem prof. Pierrom Teillacom, a posjetit će i Institut Ecole Normale Supérieure, Francuski nacionalni institut za zdravstvena i medicinska istraživanja i Nacionalni institut za znanost o svemiru u okviru čega će održati sastanke s čelnim ljudima tih institucija.

Dr. Ramljak u posljednje dvije godine intenzivno radi na području razvijanja jače međunarodne suradnje uz pomoć diplomacije, a putem naših i inozemnih veleposlanstava u svijetu ostvarila je ključne kontakte s vrhunskim znanstvenim institucijama svijeta.

Predsjednik RH prof. Ivo Josipović nedavno se je u Dubrovniku sastao s prof. Eliasom Zerhounijem, bivšim direktorom prestižnog National Institute of Health (NIH), SAD, posebnim izaslanikom za znanost predsjednika SAD-a, Baracka Obame i trenutnim predsjednikom za globalna istraživanja i razvoj SANOFI u Francuskoj koji zapošljava više od 13000 znanstvenika, a sudjelovala je i dr. Ramljak koja će se u okviru ovog službenog posjeta osobno sastati s prof. Zerhounijem kako bi raspravili mogućnosti suradnje na nacionalnoj razini.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.