Prijeđite na glavni sadržaj

Ivi Tolić priznanje EBSA

24.7.2015.
Ivi Tolić priznanje EBSA

Europsko udruženje biofizičkih društava (European Biophysical Societies' Association - EBSA) dodijelilo je dr. sc. Ivi Tolić posebno priznanje za izvanrednu znanstvenu djelatnost u sklopu 10. Europskog biofizičkog kongresa održanog od 18. do 22. srpnja u njemačkom gradu Dresdenu.

Nagradu EBSA-a za mlade istraživače (EBSA Young Investigators’ Medal and Prize) izvršni odbor ovog udruženja dodjeljuje svake dvije godine za znanstvenu izvrsnost, vodstvo i kreativnost. Dr. sc. Ivu Tolić za ovu prestižnu nagradu nominiralo je Hrvatsko biofizičko društvo.

EBSA nagrada dodatna je potvrda za izvrsnost ove uspješne znanstvenice koja se nedavno vratila na Institut Ruđer Bošković, gdje će, podsjetimo se, zahvaljujući projektu Europskog istraživačkog vijeća (ERC) vrijednom preko 2 milijuna eura, osnovati vlastiti laboratorij kako bi sa svojim timom mogla doći do novih ključnih spoznaja u istraživanju dioba stanica.

Riječ je o istraživanju na rubu svih dosadašnjih istraživanja s obzirom da se mikrotubuli premosnice koji su središte njezinog istraživanja do sada nisu proučavali jer ovakvo istraživanje zahtijeva primjenu visoke tehnologije mikroskopije i tehnike laserske mikrodisekcije.

Europsko udruženje biofizičkih društava (EBSA) osnovano je u 1984. godine kao neprofitna organizacija čiji je cilj "unaprijediti i širiti znanja o načelima, suvremenim otkrićima i primjenama biofizike, te poticati razmjenu znanstvenih informacija među biofizičarima na europskoj i međunarodnoj razini.'

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.