Prijeđite na glavni sadržaj

Izložba PRIDE i forum HPC for SME

18.5.2016.
Izložba PRIDE i forum HPC for SME

Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku – MIPRO i Institut Ruđer Bošković pozivaju Vas na forum o primjeni tehnologije superračunala za male i srednje poduzetnike.  Događanje pod nazivom: 'HPC for SME Forum' će se održati 1. lipnja 2016. godine  s početkom u 16:30 sati u dvorani FORTUNA, Grand Hotel Adriatic, Opatija, Hrvatska, a u sklopu 39. međunarodnog skupa MIPRO.

Tehnologija računalstva visokih performansi (HPC tehnologija)predstavlja integraciju složenih algoritama, jakih računalnih sustava i brze mrežne infrastrukture s ciljem efikasnog, pouzdanog i brzog izvršavanja složenih programa uz postizanje visokih performansi. Neke od prednosti HPC tehnologije su i računalna simulacija, brži dizajn novih proizvoda, niži troškovi razvoja i rada te brži i točniji rezultati.
Na računalstvu visokih performansi temelji se četvrta industrijska revolucija, a oni koji ostanu izvan tih trendova ostat će u zapećku svjetskog gospodarstva, stoga je cilj ovog foruma upoznati hrvatske poduzetnike s prednostima koje nudi napredno računarstvo u formi HPC tehnologije te im objasniti kako je ova tehnologija doprinosi bržem razvoju novih proizvoda i usluga, inovacija, te jačanju konkurentnosti na globalnom tržištu.

Forum je organiziran kao dio SESAME Net projekta koji je financiran putem programa Europske komisije za istraživanje i inovacije, HORIZON2020 te zajedničkom suradnjom MIPRO, Instituta Ruđer Bošković i Arctur d.o.o.

Forum, posvećen promoviranju dostupnosti znanja i stručnosti u polju računalstva visokih performansi, ima za cilj riješiti neke od glavnih izazova s kojima se suočavaju mala i srednja poduzeća(MSP) prilikom pokušaja unaprjeđenja njihovog poslovanja. Stručnjaci će u sklopu programa demonstrirati primjere najbolje prakse (Best practice), aplikacije i konkretne akcije potrebne za uvođenje HPC tehnologije kod MSP-a.

Forum će istovremeno i podupirati regionalne i internacionalne inicijative kako bi povećao suradnju između HPC centara i zajednice korisnika.

Program je namijenjen poduzetnicima koji rade na razvoju, dizajnu, integraciji, marketingu, korištenju ili posluživanju HPC tehnologije i svima onima koji se žele pridružiti zajednici korisnika. Od velike koristi biti će posebno za MSP-e koji žele steći znanje o načinima bolje adaptacije potražnji tržišta, razvoju inovacija, ubrzanju proizvodnje novih usluga i dobara te mogućnostima povećanja konkurentnosti na tržištu.

Forum je dio 5. jubilarne PRIDE izložbe ('PRoject Information and Dissemination Event 2016) na kojoj će biti izloženi spomenuti primjeri iz primjene HPC-a, te drugi aktualni istraživački projekti.

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirate na pride@mipro.hr

Više informacija

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.