Prijeđite na glavni sadržaj

Mira Ristić dobitnica nagrade HAZU

Nagrade ovogodišnjim dobitnicima na svečanoj sjednici uručio je predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić
26.4.2018.
Mira Ristić dobitnica nagrade HAZU

Ruđerova znanstvenica dr. sc. Mira Ristić jedna je od dobitnica nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2017. godinu, i to za izniman znanstveni doprinos u području prirodnih znanosti i matematike.

Dr. Ristić nagrada je dodijeljena za 37 objavljenih originalnih znanstvenih radova u međunarodnim časopisima u posljednjih pet godina, koji predstavljaju zaokruženu cjelinu te se mogu objediniti pod zajedničkim naslovom Sustavno istraživanje sinteze, mikrostrukture te fizičkih i kemijskih svojstava nanočestica i nanonita metalnih oksida.

Inače, nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti svake se godine dodjeljuje za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u prethodnoj godini, a ove godine dodijeljeno je ukupno osam nagrada u sedam znanstvenih i umjetničkih područja.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.