Prijeđite na glavni sadržaj

Nova ravnateljica Instituta

25.3.2009.
Nova ravnateljica Instituta

Na sjednici održanoj 24. ožujka 2009. Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković izabralo je dr. sc. Danicu Ramljak za ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković na mandatno razdoblje od 4 godine.

Na Natječaj za imenovanje ravnatelja Instituta Ruđer Bošković prijavilo se sedmero kandidata. U postupku izbora svi su kandidati predstavili svoje programe vođenja Instituta na zajedničkim sjednicama Znanstvenog i Upravnog vijeća 10. i 17. ožujka 2009. godine. Nakon razmatranja mišljenja Natječajnog odbora i mišljenja Znanstvenog vijeća, Upravno vijeće izabralo je Danicu Ramljak za mandatno razdoblje 2009. - 2013.

Danica Ramljak, hrvatska znanstvenica koja je znanstvenu karijeru ostvarila u SAD-u, prva je žena na čelu Instituta Ruđer Bošković u njegovoj 60 godišnjoj povijesti. U svjetskim znanstvenim krugovima Danica Ramljak je ugled postigla dokazima da polifenoli iz kakaoa u laboratorijskim uvjetima selektivno ubijaju stanice raka dojke, na čemu je kasnije u svijetu provedeno još niz istraživanja.

Nova ravnateljica dužnost će preuzeti 15. svibnja 2009., a do tada će dužnost ravnatelja obnašati dr. sc. Jaroslav Horvat.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.