Prijeđite na glavni sadržaj

Objavljen značajan članak u časopisu Chemical Communications

12.1.2010.

Jedan od vodećih svjetskih znanstvenih časopisa u području kemije, Chemical Communications (IF 5.34) upravo je objavio značajan članak (feature article) pod naslovom Chiral bis(amino acid)- and bis(amino alcohol)-oxalamide gelators. Gelation properties, self-assembly motifs and chirality effects autora prof. dr. sc. Mladena Žinića i dr. sc. Lea Frkaneca. Ovaj obimni članak opisuje međunarodno prepoznate rezultate petnaestogodišnjeg istraživanja u Laboratoriju za supramolekularnu i nukleozidnu kemiju IRB-a i njegov doprinos supra-molekularnoj kemiji organogelova te posebno otkrivanju sterokemijskih utjecaja na procese samo-udruživanja (self-assembly) molekula u organske niti nano-dimenzija.

Objavljen značajan članak u časopisu Chemical Communications

Jedan od vodećih svjetskih znanstvenih časopisa u području kemije, Chemical Communications (IF 5.34) upravo je objavio značajan članak (feature article) pod naslovom Chiral bis(amino acid)- and bis(amino alcohol)-oxalamide gelators. Gelation properties, self-assembly motifs and chirality effects autora prof. dr. sc. Mladena Žinića i dr. sc. Lea Frkaneca. Ovaj obimni članak opisuje međunarodno prepoznate rezultate petnaestogodišnjeg istraživanja u Laboratoriju za supramolekularnu i nukleozidnu kemiju IRB-a i njegov doprinos supra-molekularnoj kemiji organogelova te posebno otkrivanju sterokemijskih utjecaja na procese samo-udruživanja (self-assembly) molekula u organske niti nano-dimenzija.

Poziv nekom hrvatskom znanstveniku da napiše značajan članak (feature article) za vrhunski svjetski znanstveni časopis je izuzetno rijedak slučaj u hrvatskoj kemijskoj znanosti te stoga predstavlja izvrsnu promociju kemijskih istraživanja u Hrvatskoj i na Institutu Ruđer Bošković.

Članak

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.