Prijeđite na glavni sadržaj

Objavljena knjiga Long non-coding RNAs urednice dr. sc. Đurđice Ugarković

24.1.2011.

Izdavačka kuća Springer je u okviru serije Progress in Molecular and Subcellular Biology nedavno je objavila knjigu pod naslovom Long non-coding RNAs. Urednica knjige je dr. sc. Đurđica Ugarković, znanstvena savjetnica na Institutu Ruđer Bošković i pomoćnica ravnateljice za znanost. Knjiga sadrži priloge devet uglednih istraživačkih skupina među kojima je grupa iz Laboratorija za evolucijsku genetiku IRB-a.

Knjiga daje pregled epigenetskih i ne-epigenetskih mehanizama kojima duge nekodirajuće RNA molekule reguliraju gene u različitim biološkim sustavima. Zbog iznimne biološke i medicinske važnosti, duge nekodirajuće RNA se posljednjih godina intenzivno istražuju te je cilj knjige pružiti čitatelju pregled najnovijih znanstvenih spoznaja i teorija u tom području. Knjiga je namjenjena istraživačima, nastavnicima i studentima medicinskih i biomedicinskih znanosti.

Objavljena knjiga Long non-coding RNAs urednice dr. sc. Đurđice Ugarković

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.