Prijeđite na glavni sadržaj

Objavljena knjiga Random Sequential Packing of Cubes

12.4.2011.

Nedavno je iz tiska izašla knjiga Random sequential packing of cubes, izdavača World Scientific, kojoj su autori prof. Yoshiaki Itoh i dr. sc. Mathieu Dutour iz Laboratorija za satelitsku oceanografiju, Zavoda za istraživanje mora i okoliša. U knjizi su dani pojednostavljeni modeli za matematičko razumijevanje modela slučajnog sekvencijskog pakiranja kocaka.

1-dimenzionalni problem se ponekad naziva "problem parkiranja" i poznat je iz pionirskih radova Florya (1939), Renyia (1958) i Robbinsona (1962). Klasična analiza se koristi za određivanje gustoće 1-dimenzionalnog pakiranja, raspodijele minimuma razmaka, itd. Međutim, gustoća pakiranja u općem multi-dimenzionalnom slučajnom sekvencijskom pakiranja kocaka (hiperkocaka) ostaje dobro znani neriješeni problem. Obično se ovom problemu pristupa koristeći eksperimentalnu analizu. U ovoj knjizi predstavljeni su pojednostavljeni multi-dimenzionalni modeli koji zadržavaju karakter izvornog općeg modela i uvode kombinatorialnu analizu za kombinatorialno modeliranje.

Objavljena knjiga Random Sequential Packing of Cubes

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.