Prijeđite na glavni sadržaj

Održan sastanak u okviru COST akcije ES 1302

9.6.2016.

Prošli tjedan Zavod za istraživanje mora i okoliša (ZIMO) bio je domaćin sastanka radne grupe WG1 i WG4 u okviru COST akcije ES 1302 European Network on Ecological Functions  of Trace Metals in Anaerobic Biotechnologies.

Održan sastanak u okviru COST akcije ES 1302

Aktivnosti ZIMO-a unutar navedene COST akcije, koja se prvenstveno bavi  kruženjem, specijacijom i interakcijom metala u tragovima u anaerobnom  okolišu, vezane su za provedbu sljedećih HRZZ projekata: "Novi  metodološki pristup biogeokemijskim istraživanjima specijacije metala  u tragovima u obalnim vodenim ekosustavima” (MEBTRACE 7530), „Kruženje  sumpora i ugljika u morskom i slatkovodnom okolišu“ (SPHERE 1205) i „Transport i kemodinamika elemenata u tragovima u slatkovodnim i  priobalnim sedimentacijskim sustavima“  (TRACESS 7555).

Domaćini sastanka bili su I. Ciglenečki, M.Čanković, N.Mikac, D.Omanović, M.Furdek i M.Ivanić.

U okviru iste akcije, M.Čanković boravio je  od 1. listopada do 10. prosinca 2015. na NUI Galway-Microbiology school of Natural Sciences u Galwayu).Tema istraživanja bila je „Diversity, role and activity of sulfate-reducing bacteria in Rogoznica Lake (Croatia)“ kao dio provedbe  SPHERE 1205 HRZZ projekta.

Na sastanku je učestvovao 41 znanstvenik, od čega 36 stranaca.

Kontaktirajte nas

Više informacija

I

C

Irena Ciglenečki-Jušić

dr. sc. , Voditelj laboratorija znanstveni savjetnik u trajnom zvanju

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.