Prijeđite na glavni sadržaj

Održan strateški sastanak o suradnji Instituta Ruđer Bošković i Agrokora

11.2.2011.
Održan strateški sastanak o suradnji Instituta Ruđer Bošković i Agrokora

Danas je na poziv ravnateljice Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Danice Ramljak na Institutu održan strateški radni sastanak znanstvenika IRB-a s predstavnicima koncerna Agrokor. Delegaciju Agrokora predvodio je izvršni potpredsjednik poslovne grupe za maloprodaju g. Ante Todorić, a sastanku su nazočili i izvršni potpredsjednik za poslovnu grupu hrana g. Mislav Galić, direktor projekata u poslovnoj grupi hrana gđa Žaklina Marta Bogdanić, izvršni direktor u području kontrolinga g. Vlado Bedeniković i dr. sc. Tomislav Smolić, izvršni direktor iz sektora za razvoj i istraživanje. Domaćin sastanka ispred IRB-a bio je pomoćnik ravnateljice za financije i suradnju s gospodarstvom dr. sc. Marin Roje.

Cilj sastanka bio je utvrditi područja u kojima se može ostvariti zajednička suradnja. Oko dvadeset znanstvenika IRB-a prezentiralo je svoje konkretne prijedloge za moguću suradnju bazirane na specifičnim metodama i tehnologijama koje prate svjetske trendove primjene visokotehnoloških znanja a koje bi mogle koristiti Agrokoru u dodatnom procesu poboljšanja proizvodnih procesa i kvaliteti proizvoda u prehrambenoj industriji.

G. Todorić je istaknuo kako mu je izrazita čast što je danas na IRB-u, a izrazio je i želju za još boljom suradnjom Agrokora i IRB-a, koja je započela još 2006. godine. Nadalje, g. Todorić je istaknuo da su Agrokoru, najvećoj privatnoj tvrtki u Hrvatskoj i jednoj od najjačih tvrtki u Jugoistočnoj Europi, potrebni znanje i vrhunske tehnologije kako bi visoko-tehnološkim proizvodima bili tržišno konkurentniji, a IRB je u to pogledu idealan partner za suradnju. G. Todorić je pozvao cijelo hrvatsko gospodarstvo da slijedi primjer Agrokora i IRB-a i radi na jačanju suradnje hrvatske znanosti i gospodarstva, a pozvao je i znanstvenike Instituta da obiđu proizvodne pogone Agrokora i da sa njihovim stručnjacima preciznije definiraju buduću suradnju.

Pomoćnik ravnateljice IRB-a za financije i suradnju s gospodarstvom dr. sc. Marin Roje istaknuo je da su znanost i tehnologije snažni čimbenici razvoja modernog društva i ukazao je na važnost jačanja daljnje suradnje IRB-a i tvrtke Agrokor. U tom smislu IRB može biti snažan partner u području potencijalnog razvoja novih tehnologija, pružanju specifičnih usluga kontrole proizvoda i transfera znanja i edukacije zaposlenika Agrokora. Dr. Roje također je istaknuo da u nekim područjima istraživanja IRB posjeduje znanstveno-istraživačku opremu i ekspertizu jedinstvenu u Republici Hrvatskoj i široj regiji te može značajno doprinijeti unaprjeđenju postojećih tehnoloških procesa u Agrokoru.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.