Prijeđite na glavni sadržaj

Održana konferencija Chemistry Towards Biology

17.9.2010.
Održana konferencija Chemistry Towards Biology

U organizaciji Instituta Ruđer Bošković u Primoštenu je od 8. do 11. rujna 2010. godine održana međunarodna znanstvena konferencija The 5th Central European Conference - Chemistry Towards Biology, koja je okupila 124 znanstvenika iz zemlje i inozemstva.

Ova konferencija, koja već tradicionalno okuplja kemičare, biokemičare, molekularne biologe i bioinformatičare iz zemalja Srednje Europe, predstavlja platformu za prikaz rezultata zajedničke suradnje u protekle dvije godine i priliku za stvaranje planova za nove suradnje. Najzastupljenije teme bile su iz kemije proteina i peptida, strukturne biologije, bioprocesa i dizajniranja lijekova.

U sklopu konferencije održan je i sastanak Međunarodnog znanstvenog odbora na kojem se govorilo o uspostavljanju još boljeg korištenja znanstvenog potencijala zemalja Srednje Europe, a za izvršnog predsjednika izabran je prof. dr. sc. Zvonimir Maksić. Pored intenzivnog rada na samom skupu učesnici su imali priliku i za neformalna druženja tijekom odmora i izleta u Nacionalni park Krka, kako bi se upoznali s jednim od najljepših zaštićenih područja naše zemlje.

U organizaciji konferencije sudjelovali su znanstvenici IRB-a: dr. sc. Sanja Tomić, dr. sc. Marija Abramić, prof. dr. sc. Zvonimir Maksić, dr. sc. Branka Salopek-Sondi i dr. sc. Robert Vianello (članovi Organizacijskog odbora), te Ana Brcko, Marina Grabar i dr. sc. Jasminka Špoljarić. Hrvoje Brkić s Medicinskog fakulteta u Osijeku bio je uključen u pružanje tehničke podrške.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.