Prijeđite na glavni sadržaj

Održana radionica 'Biophysics of Spindle Assembly'

20.10.2022.
Održana radionica 'Biophysics of Spindle Assembly'

U listopadu se na Institutu Ruđer Bošković održala dvodnevna internacionalna radionica 'Biophysics of Spindle Assembly', na kojoj su predavači bili neki od najvećih stručnjaka u području stanične diobe i njezine uloge u raku.

Radionica se održavala 10. i 11. listopada, a organizirali su ju doktorandi Isabella Koprivec, Valentina Štimac i Patrik Risteski zajedno s profesoricom Ivom M. Tolić te profesorom Marinom Barišićem s Danskog centra za istraživanje raka u Kopenhagenu, u sklopu HRZZ projekta Znanstvene suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori 'SpindleForm'.

Od ukupno 13 predavanja, 5 predavanja bila su ona pozvanih i inozemnih predavača, uključujući prof. Andrewa McAinsha s Medicinskog fakulteta u Warwicku, prof. Patricka Meraldija sa Sveučilišta u Ženevi, prof. Heldera Maiata sa Sveučilišta u Portu, prof. Marina Barišića s Danskog centra za istraživanje raka te prof. Nenada Pavina s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Tijekom ove radionice fokusirane na diobeno vreteno, pričalo se, između ostalog, o mehanizmima skidanja ovojnice kinetohore, popravku grešaka, aneuploidiji te nastajanju diobenog vretena u ljudskim embrijima i primarnoj mikrocefaliji.

Na radionici su sudjelovali i studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija, koji su svojim entuzijazmom i motiviranošću zaslužili pohvale pozvanih predavača. Uz službeni program radionice, pozvani predavači obišli su i laboratorij grupe Tolić, gdje su imali priliku razgledati najnoviju opremu.

Ova fokusirana radionica zaradila je niz pohvala te otvorila nove prilike i suradnje, a predavači i polaznici su se jednoglasno složili kako takvih radionica treba biti što više.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.