Prijeđite na glavni sadržaj

Počinje Festival znanosti u gradu Alkara

8.4.2011.
Počinje Festival znanosti u gradu Alkara

U nedjelju 10. travnja 2011. godine ravnateljica Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Danica Ramljak će zajedno s dr. sc. Ankicom Marinović, osobnom izaslanicom predsjednika RH prof. Ive Josipovića i Ivicom Glavanom, gradonačelnikom grada Sinja otvoriti drugi festival znanosti u Sinju koji ove godine ima regionalni karakter.

Od 10. pa sve do 15. travnja grad Alkara će postati grad znanosti, u kojem će se okupiti više od 50 vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije. Glavna tema ovogodišnjeg sinjskog festivala je svjetlost i potraga za „Božjom česticom“, a uz to posjetitelji će imati prilike saznati koja je budućnost nanotehnologije, da li postoje mali zeleni, hoćemo li preživjeti 2012., CERN, što su crne rupe, kako je nastao svemir i još mnoštvo drugih zanimljivih tema.

Uz dr. Ramljak organizatori festivala među kojima su i Ivica Glavan, gradonačelnik Sinja i student fizike Mate Jagnjić, ove godine su odlučili doslovno pretvoriti Sinj u grad znanosti, pa u bogatom festivalskom programu posjetitelje očekuju radionice iz robotike i programiranja, radionice iz kemije, fizike, astronomsko promatranje noćnog neba i brojne druge radionice.
Znanstvenici iz regije, ujedinjeni zajedničkim ciljem „približavanje ljepote znanosti“ će kroz razne tribine o obrazovanju, ekonomiji, energetici posjetiteljima dočarati važnost znanosti i obrazovanja za društvo, pa će se tako odmah nakon svečanog otvaranja festivala održati okrugli stol o budućnosti Hrvatskog obrazovnog sustava.

Dodatne informacije kao i cjelokupni program festivala znanosti u Sinju možete naći na internetskim stranicama www.fz-sinj.org

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.