Prijeđite na glavni sadržaj

Podravka i 'Ruđer' potpisali sporazum o suradnji

8.7.2013.
Podravka i 'Ruđer' potpisali sporazum o suradnji

Institut Ruđer Bošković (IRB) i Podravka danas su potpisali sporazum o suradnji prema kojemu budući partneri potvrđuju svoju potrebu i spremnost za međusobnu znanstvenu i stručnu suradnju. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke g. Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić. 

Podravka i IRB surađivati će u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša. Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenosu najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći.

Goste je pozdravila članica Uprave Podravke Jadranka Ivanković, a potpisivanju sporazuma u ime Podravke prisustvovali su direktor i lanca opskrbe Ivan Galović, direktorica Istraživanja i razvoja Jasmina Ranilović, koja je i predstavila prijedloge projekata za suradnju sektora Istraživanje i razvoj te njezina pomoćnica Lenkica Penava. U želji da učvrsti svoju suradnju s industrijskim sektorom, potpisivanju sporazuma odazvali su se dr. sc. Tome Antičić, ravnatelj IRB, dr. sc. Marin Roje, pomoćnik ravnatelja, dr. sc. Rozelindra Čož-Rakovac, predsjednica Savjeta za gospodarstvo IRB-a i dr. sc. Damir Kralj, predstojnik Zavoda za kemiju materijala i član gospodarskog savjeta.

''Odnosi između znanosti i gospodarstva važna su poluga u ostvarenju punog inovacijskog i gospodarskog potencijala Hrvatske. Podravka je doslovno izrasla iz inovacija, a vjerojatno najpoznatiji primjer inovacije u prehrambenoj industriji s ovih područja je Vegeta, koju je izumio Podravkin tim stručnjaka. Istraživanje i inovativnost u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda koji osvajaju povjerenje potrošača odrednica je naše korporativne strategije na kojoj temeljimo naš dugoročni uspjeh kako na domaćem, tako i međunarodnom tržištu’’ - istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

''Želimo što više surađivati s tvrtkama poput Podravke, jer smatramo da zajednički možemo profitirati, ne samo kao pojedinci, već cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Institut na raspolaganju ima vrhunsku opremu i ljude koji itekako mogu biti relevantni za prehrambenu industriju, a upravo se Podravka nameće kao idealan partner za plodnu suradnju. Podravka ima, kao što dobro znate, izvrsni razvojni centar, fantastičnu liniju prehrambenih proizvoda i ogromno već etablirano tržište stoga vjerujem da će ova suradnja donijeti višestruku korist. '' - rekao je ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić.

Predstavivši projektnu ideju stvaranja Centra za inovacije u hrani, dr. sc. Jasmina Ranilović istaknula je kako stvaranje Centra za inovacije u hrani u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, daje dodanu vrijednost proizvoda i usluga s ciljem podizanja konkurentnosti i stvaranja dugoročnih pretpostavki za održivi rast i razvoj.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.