Prijeđite na glavni sadržaj

Posjet potpredsjednika Vlade i ministra za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije mr. sc. Božidara Đelića Institutu Ruđer Bošković

13.5.2010.
Posjet potpredsjednika Vlade i ministra za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije mr. sc. Božidara Đelića Institutu Ruđer Bošković

Danas je Institut Ruđer Bošković posjetila visoka delegacija predvođena potpredsjednikom Vlade za europske integracije i ministrom za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije mr. sc. Božidarom Đelićem. Ravnateljica IRB-a dr. sc. Danica Ramljak i suradnici su s potpredsjednikom Vlade Srbije Đelićem održali radni sastanak na temu buduće suradnje IRB-a i znanstvenih institucija u Srbiji u istraživanjima iz područja fizike, kemije, molekularne biologije, medicine i zaštite okoliša.

Tijekom radnog sastanka poseban naglasak je stavljen na razmjenu iskustava IRB-a i znanstvenih institucija u Srbiji. Predstavnike IRB-a posebno je zanimala strategija potpredsjednika Vlade Srbije Đelića za financiranje znanosti u vrijeme krize. U Srbiji, na inicijativu potpredsjednika Vlade Srbije Đelića, 23. svibnja kreće petogodišnji ciklus financiranja znanstvenih projekata i tehnološke infrastrukture vrijedan 500 milijuna eura. Sredstva će biti osigurana iz srbijanskog državnog proračuna, pretpristupnih fondova Europske unije, te u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj i Razvojnom bankom Vijeća Europe.

Radnom sastanku na IRB-u je uz ravnateljicu nazočio i dr. sc. Nevenko Bilić, predsjednik Znanstvenog vijeća IRB-a, dr. sc. Đurđica Ugarković, pomoćnica ravnateljice za znanost i obrazovanje, dr. sc. Marija Mary Sopta, savjetnica za međunarodnu suradnju, dr. sc. Marin Roje, savjetnik za odnose s gospodarstvom i dr. sc. Tome Antičić, savjetnik za suradnju sa sveučilištima u Republici Hrvatskoj.

Nakon završetka radnog sastanka visoka delegacija predvođena potpredsjednikom Vlade Srbije Đelićem obišla je laboratorije i zavode IRB-a.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.