Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje američkog veleposlanika Jamesa B. Foleya na IRB-u

28.2.2012.

Pozivamo vas na predavanje veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država, Nj. E. Jamesa B. Foleya pod naslovom "U.S. Science and Innovation Policies – from Research to Prosperity" koje će se održati u srijedu 7.3.2012. godine u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54, s početkom u 16:00 sati.

SAD su na području znanosti i tehnologije vodeća svjetska sila. Na području istraživanja i razvoja na nju otpada 40 posto ukupne svjetske potrošnje, objavljuje 63 posto najcitiranijih publikacija, mjesto je u kojem se nalazi 30 od 40 vodećih svjetskih sveučilišta i zapošljava 70 posto živućih dobitnika Nobelove nagrade. SAD proizvodi 38 posto patentiranih novih tehnologija u zemljama OECD-a i zapošljava 37 posto istraživača iz tih zemalja.

Američka znanstvena i inovacijska strategija se temelji na kontinuiranom priznavanju da znanost, tehnologija, obrazovanje i inovacije predstavljaju stratešku važnost za daljnji prosperitet SAD-a. Predsjednik Barack Obama u svom budžetu za 2013. godinu najavljuje strateško povećanje financiranja istraživanja i razvoja sa snažnim naglaskom na obrazovanje u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Predavanje američkog veleposlanika Jamesa B. Foleya na IRB-u

Nj. E. James B. Foley

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.