Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje eminentnog znanstvenika dr. sc. Domagoja Vučića

18.1.2012.
Predavanje eminentnog znanstvenika dr. sc. Domagoja Vučića

dr. sc. Domagoj Vučić

U sklopu ciklusa Eminentni znanstvenici na IRB-u, dr. sc. Domagoj Vučić (Genetech, SAD) održat će predavanje pod naslovom Ciljano aktiviranje apoptoze u tumorima: Istraživački put od gusjenica do klinike u utorak, 24. siječnja 2012. godine s početkom u 12 sati u predavaonici III. krila.

Dr. sc. Domagoj Vučić Hrvat je koji živi i radi u SAD-u, u jednoj od trenutno najjačih svjetskih biotehnoloških kompanija – GENETECH, u kojoj je prošle godine, zajedno sa svojim timom, došao do važnog otkrića kemijskih spojeva – SMAC mimetika, koji ubijaju stanice solidnih tumora. Vijest o ovom otkriću, koje je objavljeno u prestižnom svjetskom časopisu Science, obišlo je svijet i dalo nadu milijunima oboljelih od zloćudnih bolesti da će ovo otkriće možda dovesti do novog lijeka.

Dr. Vučić rođen je i odrastao u Zagrebu, gdje je 1992. godine diplomirao molekularnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF). Godine 1993. odlazi na doktorski studij na Sveučilište Georgia gdje 1998. godine doktorira na temi iz genetike. Te iste godine odlazi na postdoktorski studij u laboratorij Vishve Dixita u biotehnološku kompaniju Genentech gdje je nakon samo tri godine boravka postao voditelj laboratorija i gdje radi na istraživanjima vezanim uz tretman raka otpornog na kemoterapiju i na radijaciju. U svojoj dosadašnjoj znanstvenoj karijeri objavio je preko 45 radova, a mnogi od njih su citirani više od stotine puta.

Sažetak predavanja:

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.