Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje eminentnog znanstvenika prof. Reshefa Tennea

21.10.2011.

Eminentni znanstvenik prof. dr. Reshef Tenne (Department of Materials and Interfaces, Weizmann Institute of Science) održat će u petak 28. listopada 2011. godine u 14:00 sati u predavaonici III. krila predavanje pod naslovom Inorganic nanotubes and fullerene-like nanoparticles: an update.

Prof. dr. Reshef Tenne rođen je 1944. godine u Izraelu. Diplomirao je i doktorirao na Sveučilištu Hebrew u Jeruzalemu. Nakon doktorata boravio je na poslijedoktorskom usavršavanju na Institutu Battelle u Ženevi. Trenutno radi kao ravnatelj Helen i Martin Kimmel Centra za nanoznanosti, te je redoviti profesor i voditelj Odjela za materijale i sučelja na Institutu Weizmann u Izraelu. Tijekom karijere bio je gostujući profesor na Solid State Institute (Technion, Haifa), Sveučilištu Pierre et Marie Curie (Pariz, Francuska) i Solid State Physics Laboratory (CNRS, Muedon). Također, bio je i JSPD fellow na Sveučilištu u Tokiju i DAAD fellow na Institutu Hahn-Meitner u Berlinu.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima su Materials Research Soceity Medal, Boston (2005) za svoj rad na anorganskim fulerenima, The Kolthoff Prize in Chemistry of the Technion, Haifa (2005), Landau Prize od Mifal Hapais in Nanotechnology, Tel-Aviv (2006), Israel Chemical Society Excellence Prize (2008), Fellow of the Royal Society of Chemistry (FRSC) (2011), a član je Israel Academy of Sciences (2011) i Academia Europaea (2011).

Prof. Tenne autor je više od 260 znanstvenih radova i 20 poglavlja u knjigama. Održao je preko 180 pozvanih predavanja. 2008. godine dobio je European Research Council: Advanced Research Grant u vrijednosti od 1.62 milijuna Eura na razdoblje od 5 godina. Vlasnik je dvadeset patenata i trenutno je u postupku suosnivanja nove kompanije „NanoMediCot“. U svijetu je poznat po svom predviđanju iz 1992, nakon otkrića ugljikovih nanocjevčica, da nanočestice anorganskih spojeva sa slojevitim strukturama, kao što je MoS2, ne bi bile stabilne pri smatanju te bi formirale anorganske nanocjevčice i strukture nalik fulerenima. Na temelju njegovih istraživanja iz područja anorganskih fulerena nastala je tvrtka ApNano (Nano Materials Ltd.), čiji je glavni znanstveni savjetnik i koju je 2004. godine Innovation World magazine proglasio jednom od 21 vodećih kompanija 21. stoljeća, a iste ju je godine časopis Red Herring proglasio jednom od 100 najinovativnijih tvrtki. Također, 2010. godine od strane Izraelskog ministarstva za industriju i trgovinu kompaniji je dodijeljena nagrada Nanotechnology Company of the Year Award 2010.

Predavanje eminentnog znanstvenika prof. Reshefa Tennea

Prof. Reshef Tenne

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.