Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje prof. Boranića „50 godina znanstvenog rada i 75 godina života“

18.11.2011.
Predavanje prof. Boranića „50 godina znanstvenog rada i 75 godina života“

prof. dr. sc. Milivoj Boranić

Istaknuti znanstvenik, prof. dr. sc. Milivoj Boranić održat će u četvrtak 24. studenog, s početkom u 14 sati u predavaonici III. krila, predavanje pod naslovom "50 godina znanstvenog rada i 75 godina života".

U uvodnom dijelu svog izlaganja prof. Boranić će navesti bitne biografske podatke, a opis znanstvenoga rada uključit će bitna dostignuća na glavnim područjima interesa u biomedicinskoj znanosti – transplantacijskoj imunologiji, eksperimentalnoj hematologiji i onkologiji, neuroimunologiji, tkivnom inženjerstvu - te na praktične ekstenzije svoje djelatnosti putem suradnje s kliničkim ustanovama.

U nastavku predavanja prof. Boranić navest će i osnovne bibliometrijske podatke o objavljenim znanstvenim i stručnim radovima, prijevodima i udžbenicima. Podsjetit će na svoj doprinos organizaciji biomedicinske djelatnosti u Institutu i Institutu kao cjelini, te na doprinos osuvremenjivanju i izgradnji institutske infrastrukture. Spomenut će i sudjelovanje u Domovinskom ratu, a u završnom dijelu prikazat će svoj znanstveni i stručni rad nakon umirovljenja.

Prof. Boranić glavninu radnog vijeka (1961 – 2001) proveo je u Institutu, a nakon umirovljenja nastavio znanstvenu i stručnu djelatnost na medicinskim fakultetima u Osijeku i Mostaru. Objavio 198 znanstvenih i stručnih radova, sudjelovao kao koautor deset knjiga, jedne monografije i voditelj je 14 domaćih i 6 međunarodnih znanstvenoistraživačkih projekata. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, uključivši Nagradu grada Zagreba (1973), Orden zasluga za narod (1974), Orden rada sa zlatnim vijencem (1987), Republičku nagradu za značajnu znanstvenu djelatnost (1986), Red Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića (1998), Republičku nagradu za životno djelo (2005) i izbor za začasnog člana Hrvatskoga liječničkog zbora (2004). Sudjelovao u Domovinskom ratu od 1991. do 1992. kao dragovoljac i nosilac je Spomenice Domovinskog rata.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.