Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje prof. Ivice Piceka „Evolucija svemira“

27.3.2012.
Predavanje prof. Ivice Piceka „Evolucija svemira“

Pozivamo vas na predavanje prof. dr. sc. Ivice Piceka pod naslovom „Evolucija svemira“ koje će se održati 5. travnja 2012. u 18 sati u predavaonici III. krila.

U svakoj povijesnoj epohi i svakoj civilizaciji vladalo je uvjerenje kako je baš u njoj postignuto razumijevanje svemira. Današnja slika evolucije svemira rezultat je niza spoznajnih obrata koji su od Aristotelovog, Newtonovog i Einsteinovog svemira doveli do “LambdaCDM” svemira kozmičkog suglasja, temeljenog na spoju standardnog modela čestica i sila i standardnog kozmološkog modela.

Zanima vas kako je nastao svemir? Kako će završiti? Kako je nastala materija u svemiru? Što nam govori teorija Velikog praska? Dođite i slobodno pitajte sve što vas zanima o razvoju svemira.

Predavanje dr. Piceka označava početak ciklusa znanstveno-popularnih predavanja "Znanstveni četvrtak" koja zajedno organiziraju Institut Ruđer Bošković i CFI Croatia s ciljem približavanja znanosti građanima.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.