Prijeđite na glavni sadržaj
Ciklus predavanja Eminentni znanstvenici na IRB-u

Predavanje prof. Patricka Fowlera

26.6.2012.

Pozivamo vas na predavanje prof. Patricka Fowlera sa Sveučilišta u Sheffieldu pod naslovom Fries numbers of benzenoids: even faulty algorithms can be interesting. Predavanje će se održati 3. srpnja u dvorani III. s početkom u 11 sati.

Prof. Fowler je diplomirao i doktorirao kemiju na Sveučilištu u Sheffieldu. Nakon doktorata odlazi na postdoktorski rad na Sveučilišta u Cambridegu i Durhamu, a od 1985. do 2005. predaje teorijsku kemiju na Sveučilištu u Exteru. Na Sveučilište u Sheffieldu dolazi 2005. godine gdje je danas profesor teorijske kemije.

Ove godine izabran je za Fellow of the Royal Society, a dobitnik je i medalje RSC Corday-Morgan (1992), medalje Tilden (2004) te nagrada Royal-Society-Wolfson Research Merit Award (2004-2009) i Royal Society Leverhulme Senior Research Fellowship (za 2013).

Objavio je preko 500 radova u području teorijske kemije, a njegovi istraživački interesi uključuju teoriju, izračunavanje i modeliranje molekularnih svojstava, primjenu simetrije, teorije grafova i kombinatorike u kemiji te efekt aromatic ring currenta.

Sažetak predavanja

One simple chemical model for stability of benzenoids uses the Fries number (the maximum number of benzenoid hexagons over all perfect matchings (a.k.a Kekule structures) of the molecular graph. A recently published algorithm purports to find perfect matchings realising the Fries number of a general benzenoid molecule. We show that this algorithm does not always work correctly, and discuss the chemical significance of what the algorithm is 'really' doing and why it might be useful in spite of its faults. This is based joint work with Wendy Myrvold, Dept. of Computer Science, University of Victoria.

Predavanje prof. Patricka Fowlera

Prof. Patrick Fowler

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.