Prijeđite na glavni sadržaj

Preko 2.500 posjetitelja "Čuvara budućnosti"

13.5.2017.
Preko 2.500 posjetitelja "Čuvara budućnosti"

Preko 2.500 posjetitelja danas je na IRB-u moglo uživati u bogatom programu interaktivnih radionica, pokusa i predavanja u festivalskom ozračju na temu „Čuvari budućnosti! – Čuvam jer razumijem''. Osim posjetitelja iz Zagreba, IRB su posjetili i osnovnoškolci i srednjoškolci iz Petrinje, Karlovca, Rijeke, Našica i Siska.

Na 12 punktova i 14 predavanja posjetitelji su imali prilike upoznati se s istraživanjima vezanim uz fuziju – energiju budućnosti, naučiti nešto o izotopima, svemiru, nano-svijetu, stanicama i bakterijama te očuvanju okoliša i znanja.

Također, na predavanjima su imali prilike saznati više o životu i radu velikih znanstvenika i izumitelja poput Ruđer Boškovića, Nikole Tesle i Gregora Mendela.

Osim znanstvenika IRB-a, posjetitelje su na postajama dočekivale studentske udruge i popularizatori znanosti te su mogli uživati u sjajnom programu koje su pripremile Udruga DAR, Institut za razvoj i inovativnost mladih, Hrvatsko origami društvo i Društvo za edukaciju van okvira.

'Ruđerovci' se zahvaljuju svim posjetiteljima i prijateljima otvorenih dana, a posebno mama i tatama te nastavnicima i profesorima koji su odlučili dovesti djecu i mlade te tako uložiti u njihovo, ali i svoje znanje!

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.