Prijeđite na glavni sadržaj

Prof. Ilan Chet održao predavanje na IRB-u

3.5.2012.
Prof. Ilan Chet održao predavanje na IRB-u

Prof. dr. Ilan Chet

Jučer je na IRB-u eminentni znanstvenik prof. Ilan Chet održao je predavanje pod naslovom Biological control: a environment friendly approach to plant disease control.

Izrael je svjetski lider u primjeni visokih tehnologija u poljoprivredi, a tu poziciju stekao je dugogodišnjim iskustvom u razvoju poljoprivrede u vrlo teškim i nepovoljnim uvjetima. Prof. Ilan Chet jedan je od najvećih izraelskih stručnjaka za poljoprivrednu biotehnologiju, a njegova istraživanja vezana su uz biološku kontrolu bolesti usjeva s fokusom na primjenu ekološki prihvatljivih mikroorganizama u svrhu smanjivanja uporabe pesticida.

Prof. Chet osnovao je i bio na čelu Otto Warburg Minerva Centra za poljoprivrednu biotehnologiju (1983-1986), zatim dekan Hebrew Sveučilišta (1986-1989) i predsjednik prestižnog Weizmann Instituta za znanost (2001-2006). Trenutno je profesor na Hebrew Sveučilištu i zamjenik glavnog tajnika za visoko obrazovanje i istraživanje pri Tajništvu Unije za Mediteran.

Doktorirao je u području mikrobiologije na Hebrew Sveučilištu u Jeruzalemu u odsjeku za poljoprivredu. Nositelj je 38 patenata, a u svojoj znanstvenoj karijeri objavio je preko 380 članaka u međunarodnim znanstvenim publikacijama i sudjelovao u pisanju 5 knjiga. Bio je mentor preko 30 doktoranata i 55 magistranta.

Prof. Chet svoj međunarodni ugled potvrđuje i brojnim nagradama među kojima su: Rothschild za agronomiju (1990), Max-Planck za eminentno istraživanje (1994), državna nagrada Izraela (1996), japanska Arima za primijenjenu mikrobiologiju (1996), Wolf (1998), i EMET (2004). Počasni je doktor nekoliko sveučilišta među kojima su Lund iz Švedske, Haifa iz Izraela i Napoli iz Italije. Priznati je član Izraelske akademije znanosti, Europske akademije znanosti i Europske akademije za mikrobiologiju.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.